Gastrosport
Det Danske Kokkelandshold har et mål om at sætte dagsordenen på det gastronomiske område i Danmark, og med de mange medaljer fra OL i 2016 har holdene allerede bevist, at de er blandt de dygtigste i verden.
Mad, mål og mange medaljer
Det Danske Kokkelandshold består af tre forskellige hold: Juniorlandsholdet, Seniorlandsholdet og Cateringslandsholdet. De deler en passion for at lave mad i verdensklasse og konkurrere internationalt, og så har de en fælles mission om at være forgængere inden for dansk gastronomi. ”Landsholdene har et mål om at være blandt de dygtigste i verden,” siger Sten Slot Knudsen, som er direktør for Det Danske Kokkelandshold, og tilføjer: ”De vil være rollemodeller – ikke bare et landshold inden for branchen, men også for befolkningen.”
Til OL i efteråret 2016 var de tre hold heller ikke sådan at bide skeer med. Juniorlandsholdet vandt guld i edible buffet og fik en samlet 5. plads, Seniorlandsholdet vandt guld i varmt bord og fik en samlet 3. plads i samme disciplin, og Cateringlandsholdet vandt guld i cateringkonkurrencen og fik en samlet 3. plads.
Herudover hev både Junior- og Seniorlandsholdet også sølvmedaljer hjem i andre dele af konkurrencen. ”Alle tre hold klarede sig rigtig godt,” fortæller Sten Slot Knudsen, ”og de er allerede gået i benhård træning, så de er klar til at forsvare æren til VM i Luxemburg i 2018.”
Passion, præcision og en prins som protektor
Det kræver samarbejde og sans for selv den mindste detalje at opnå resultater, og der er ingen tvivl om, at landsholdsdeltagerne brænder for det, de laver. Heldigvis har Det Danske Kokkelandshold en helt særlig person til at motivere dem: ”Hans Kongelige Højhed Prins Joakim er protektor for Det Danske Kokkelandshold. Den royale opbakning betyder enormt meget for holdene, når de forbereder sig til de helt store konkurrencer og træner til langt ud på natten for at få styr på de sidste deltaljer,” understreger Sten Slot Knudsen.
Færgen, folkemøde og fokus på faglighed
Det er dog ikke kun OL og VM, som har Det Danske Kokkelandsholds interesse. I midten af juni 2017 deltog Kokkelandsholdet i det årlige folkemøde på Bornholm, hvor de i samarbejde med Færgen satte fokus på de mange kvalitetsråvarer, som findes på de danske øer og blev lavet i øMad-teltet. Menuen, som Færgen og Det Danske Kokkelandshold sammensatte, tog afsæt i råvarer fra de danske øer. ”Idéen med at lave ømad stemmer rigtig godt overens med vores værdisæt,” forklarer Sten Slot Knudsen. ”Vi bruger helst lokale, danske producenter, og derfor var arrangementet helt i vores ånd.”
For Det Danske Kokkelandshold er det vigtigt, at den faglige stolthed kendetegner branchen, og at de sammen bidrager til udviklingen af nye smagsoplevelser. ”Det var meget lærerigt for holdene at prøve kræfter med ømaden, og det er den slags projekter, som inspirerer til nye innovative kreationer,” siger Sten Slot Knudsen.
Guld, gåpåmod og gang i gryderne
Ved at deltage i konkurrencer og arrangementer håber Det Danske Kokkelandshold, at de kan være med til at øge interessen for gastronomuddannelsen, og at de kan tiltrække nye, unge talenter til branchen og ikke mindst til landsholdene. ”Det Danske Kokkelandshold består af en gruppe innovative ildsjæle, som går udfordringer i møde med gåpåmod og godt humør, og her er der virkelig potentiale for at udvikle sine gastronomiske evner,” siger Sten Slot Knudsen. Og forhåbentlig kan nye, talentfulde kokke i fremtiden være med til at sætte gang i gryderne og hive guld med hjem til Danmark.
Læs mere på www.kokkelandsholdet.dk





