Mjød er en gammel kending i nye flasker - og med et underfundigt tvist

Mangler tekst • February 26, 2019

Æbleavleren Kirsten Rohde Jensen og brygmesteren Annemarie Hartvig Jensen har nytænkt konceptet mjød. Den sælges i elegante bordeauxflasker til landets restauranter under navnet Underfundig

Mjød. Er det ikke sådan en lidt halv-væmmelig drik, der smager som en blanding af øl og vin, og som primært blev skyllet ned i linde strømme af vikingerne, fordi de ikke havde andet? Det er ikke usandsynligt, at det var den første fordom, der ramte dig, da du læste ordet `mjød´, men så kan du glæde dig over, at den er på vej til at blive afkræftet.


Æbleavleren Kirsten Rohde Jensen og brygmester Annemarie Hartvig Jensen har nemlig nytænkt hele konceptet og lancerer nu deres helt egen udgave af mjød. Den er baseret på æblemost og et tvist af humle og smager som en sommerdag på terrassen.


Man kunne måske nok forestille sig, at kombinationen af æblemost og humle ville give et nogenlunde lige så tragisk resultat, som dengang en vis mælkeproducent i starten af halvfemserne troede, at tiden var moden til en drik bestående fifty-fifty af mælk og appelsinjuice – men det er langt fra tilfældet. Mjøden smager fantas­tisk, og den fortjener helt sikkert en plads på menukortet. Både noma i København og Restaurant Babette i Vordingborg serverer den allerede for deres gæster, og vi ved jo alle sammen godt, at de ikke lader sig imponere af hvad som helst.


Men hvem er kvinderne bag mjød-mesterværket? Og hvordan kom de nogensinde på at give mjøden en revival?


Brygmesteren, der ikke brød sig om øl

Kirsten Rohde Jensen var jurist i Nationalbanken, og Annemarie Hartvig Jensen var projektleder hos Novo Nordisk. Engang. Indtil de hver især besluttede sig for at vende deres tilværelse 180 grader. Nu er de kendte som Æbleavleren og Brygmesteren, der slog pjalterne sammen og begyndte at brygge mjød. Deres firma hedder Underfundig, og lige så gør mjøden, der var klar til at komme på gaden i 2017 efter to år med tests.


”Jeg tror, vi lavede omkring 50 tests, inden vi havde fundet den helt rigtige opskrift og fremgangsmetode. Jeg er uddannet brygmester, og jeg ved, hvordan man brygger øl, men mjød var altså en helt ny udfordring. Jeg kunne heldigvis tære på min erfaring med øl, og så prøvede jeg mig ellers bare frem,” fortæller Annemarie Hartvig Jensen.


I 2011, i en alder af 44 år, valgte hun at sige sit gode job op og starte på brygmesteruddannelsen på Københavns Universitet. ”Jeg har faktisk aldrig brudt mig om øl,” afslører Annemarie Hartvig Jensen, og så kan karriereskiftet jo godt undre den kvikke læser lidt. ”Jeg har altid fundet selve processen med at brygge øl fascinerende, og så er det jo en flot drik. Der var engang, hvor jeg troede, at når nu jeg ikke brød mig om en klassisk pilsner, så kunne jeg nok bare ikke lide øl. Men der findes mange forskellige slags, og der er mange af dem, som jeg godt kan lide,” forklarer hun.


Æbleavlerens projekt bærer frugt

Lige som Annemarie Hartvig Jensen besluttede Kirsten Rohde Jensen sig også for et karriereskifte sent i livet. Det var tilbage i 2006, da hun var 47 år. Uden nogen form for erfaring inden for æbleavl og uden noget netværk i branchen kastede Kirsten Rohde Jensen sig ud i det nye eventyr med hovedet først. Og projektet har heldigvis båret frugt i massevis. Hendes plantage på Rytzebækgaard på Møn rummer hele 3.000 æbletræer, som hvert år forsyner hende med saftige, søde æbler, fyldige, friske æbler og knasende, knaldrøde kæmpeæbler. Et æble er nemlig ikke bare et æble. Der findes mange forskellige sorter, og Kirsten Rohde Jensen har da også omkring 20:

”Det kan godt være, den overordnede betegnelse er `æbler´, men de både smager og ser ud på vidt forskellige måder,” fortæller Kirsten Rohde Jensen, hvis begejstring for frugten skinner tydeligt igennem.


Hun havde gennem noget tid gået med idéen om at lave mjød på æblemost i stedet for vand, men da hun ikke selv kunne søsætte projektet på grund af manglende erfaring med brygningsprocessen, tog hun kontakt til Annemarie Hartvig Jensen:


”Annemarie var med på idéen, og så gik vi ellers i gang. Der er jo meget, som skal gøres, når man starter helt fra bunden. Vi skulle selvfølgelig have lavet et godt produkt, men der var meget mere i det end det. Vi skulle have lavet en hjemmeside, logo og etiketter, og så skulle vi have fundet de helt rigtige flasker at fylde mjøden på,” forklarer Kirsten Rohde Jensen.


”Alle store virksomheder starter i en kælder”

Netop flasken giver indtryk af, at hele konceptet er blevet nytænkt. Mjøden er hældt på elegante bordeauxflasker, der på ingen måde leder tankerne hen på vilde vikinger. Annemarie Hartvig Jensen sætter selv prop i og etiketter på hver eneste flaske:


”Vi har hver sin rolle i projektet. Kirsten leverer hovedparten af æblerne, og det er også hende, der tager rundt og taler med potentielle kunder. Jeg står for selve brygningen og udviklingen af mjøden,” fortæller Annemarie Hartvig Jensen. Hun brygger mjøden hjemme i sin egen kælder på Frederiksberg. Den er selvfølgelig godkendt til formålet, og de har for nyligt været nødt til at udvide produktionen fra et til to rum, fordi forretningen går så godt:

”Alle store virksomheder starter i en kælder. Er det ikke sådan, man siger?” spørger Annemarie Hartvig Jensen muntert.


Og der er måske noget om snakken: Just Eat startede i en kælder i Kolding, Unity Technologies startede i en kælder på Nørrebro og Lakrids by Johan Bülow startede i en kælder på Bornholm. Forhåbentlig får Underfundig lige så stor succes i takt med, at flere restauranter får øjnene op for det velsmagende håndværk, ”og så bliver vi nok nødt til at flytte ud af kælderen,” siger Annemarie Hartvig Jensen optimistisk.


Bæredygtig mjød

Det er som udgangspunkt Kirsten Rohde Jensens økologiske æbler, de bruger i produktionen, men høsten afhænger jo af vind og vejr, og derfor må de spæde til med økologiske æbler andet steds fra. 2017 var desværre et skidt æble- og honningår på grund af vejret, men 2018 bliver forhåbentlig bedre:


”Vi prøver os frem med forskellige typer æbler for at finde den allerbedste smag,” fortæller Kirsten Rohde Jensen og fortsætter: ”Vi vil gerne bruge lokale og økologiske råvarer, så vi kan præsentere vores kunder for et bæredygtigt produkt. På nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt at skaffe økologisk dansk honning, så der holder vi os til det konventionelle og sikrer os, at der ikke er anvendt pesticider i biavlen.”


Annemarie Hartvig Jensen og Kirsten Rohde Jensen får forhåbentlig snart så meget gang i deres nye virksomhed, at de vokser ud af kælderen og ind i et underfundigt forretningseventyr.


FAKTABOKS

Besøg hjemmesiden

Du kan læse mere om Kirsten Rohde Jensen og Annemarie Hartvig Jensen og deres underfundige mjød her: www.underfundig.dk


FAKTABOKS

Hvad er mjød?

Mjød siges at være verdens ældste alkoholiske drik, og den er oprindeligt brygget på honning, vand og gær. Hvem, der præcist fandt på den, er uvist, men her i Norden forbindes den nok især med den Nordiske Mytologi, hvor guderne i Valhal drikker den i enorme mængder. Den underfundige mjød har en alkoholprocent på 11, hvor den klassiske mjød har en alkoholprocent på 14-15, og så er den underfundige mjød brygget på æblemost i stedet for vand.


FAKTABOKS

Brygmesteren

Annemarie Hartvig Jensen er 51 år, oprindeligt uddannet farmaceut og havde hele 17 års anciennitet hos Novo Nordisk, da hun valgte at sige op. Efter at have uddannet sig til brygmester har hun arbejdet i Carlsbergs innovationsafdeling og som brygmester på bryggeriet Skands. For tre år siden lavede hun en ølklub for kvinder, og her kan medlemmerne komme med til smagninger og workshops og forhåbentlig komme hjem med en god øloplevelse.


FAKTABOKS

Æbleavleren

Kirsten Rohde Jensen er 59 år og var i mange år jurist i Nationalbanken. Men man skal forfølge sine drømme, mens man kan. Derfor sagde hun sit job op og fik vennerne til at hjælpe med at plante de 3.000 æbletræer, der i dag udgør hendes plantage. Kirsten Rohde Jensen er vild med æbler, for de kan bruges til alverdens ting. De kan spises friske eller bages ind i en kage, eller man kan lave dem til æblemost og cider – kun fantasien sætter grænser.


FREMHÆVEDE CITATER

”Jeg tror, vi lavede omkring 50 tests, inden vi havde fundet den helt rigtige opskrift og fremgangsmetode.”


”Alle store virksomheder starter i en kælder. Er det ikke sådan, man siger?”

Annemarie Hartvig Jensen


”Vi prøver os frem med forskellige typer æbler for at finde den allerbedste smag.”

Kirsten Rohde Jensen


By Whatscooking July 21, 2021
Sponsoreret indhold Restaurant Früd i Århus’ mad smager af nostalgi og syner af nutidens køkkenhåndværk Tangkrogen i Århus ligger som blommen i et æg, hvor by, skov og strand mødes – og lige her finder du restaurant Früd, der er en restaurant og kro i Århus. Deres lokaler er stemningsfulde, charmerende og elegante, og de skaber de perfekte rammer for hyggelige stunder og gode gastronomiske oplevelser. Kro i Århus med a la carte og take away Restaurant Früd er en charmerende kro i Århus , der både tilbyder frokost og aftensmad a la carte samt take away. I køkkenet kokkereres der klassiske danske retter, der vækker nostalgiske minder fra bedstemors køkken hos de fleste af restaurantens gæster. Menukortet byder blandt andet på stjerneskud, panerede rødspættefileter, wienerschnitzel, mørbrad med bearnaise og burger med sprøde fritter. I weekenden kan du få en lækker brunch bestående af blandt andet pocherede æg, laksefilet, pandekager, surdejsbrød og ost fra Arla Unika samt kaffe, te og friskpresset appelsinjuice ad libitum. Kroens take away får du leveret direkte ind gennem din bilrude fra to nyrenoverede klassiske pølsevogne fra 1961, der fungerer som en drive through-version af mormors køkken. Hver af ugens dage kan du enten få en wienerschnitzel med hjem eller dagens klassiske danske ret, som skifter fra dag til dag. Restaurant i Århus, der er perfekt til selskaber Udover at være en kro, er Früd en restaurant i Århus , hvor du også kan leje de charmerende og elegante lokaler som festlokaler. De elsker nemlig selskaber hos restaurant Früd. Ejeren af restauranten, Jürgen Frühwirth, har mange års erfaring i at arrangere fantastiske fester i alle afskygninger, herunder både børnefødselsdage med hotdogs i haven, 50års fødselsdage med cocktails på terrassen, bryllupper med dans og musik, polterabender med underholdning samt firmafester, julefrokoster, nytårsfester, barnedåb, konfirmationer og meget andet. Kontakt restaurant Früd, og kom i gang med at arrangere din helt unikke fest.
By Whatscooking July 15, 2021
Sponsoreret indhold Her kan du få inspiration til lette frokostopskrifter med fuldkorn Det skal ofte gå hurtigt, når frokosten skal laves – enten forberedes den og puttes i en madpakke, eller hvis man arbejder hjemme, bruger man en del af sin frokostpause på at lave mad. Derfor er det altid skønt med inspiration til en let frokostopskrift, og hvis den ovenikøbet smager lækkert og er fyldt med fuldkorn, er det jo en win-win. Fuldkornspartnerskabets formål er at inspirere danskerne til at spise flere fuldkornsprodukter. De har udviklet en række superlækre frokostopskrifter med fuldkorn, som er nemme at sammensætte og spise – enten på farten, på arbejdet, i skolen eller hjemme ved ens eget spisebord. Find en let og lækker frokostopskrift med fuldkorn Uanset om du er til salat, sandwich eller rugbrødsmadder til frokost, kan du finde en lækker frokostopskrift hos Fuldkornspartnerskabet. Læg fx mærke til deres opskrifter på fuldkornsbagels med laks og grønt , fuldkornswraps med krydret bønnefyld eller fuldkornssmørrebrød . Er tiden til at lave frokost knap i hverdagen, egner mange af opskrifterne sig til, at du kan lave dem i en stor mængde i weekenden og pakke ned i portionsstørrelser, som er nemme at finde frem eller tage med − det gælder fx Buddhabowlen og pastasalaten . Følg de officielle kostråd, og vælg en frokostopskrift med fuldkorn Ved at vælge en frokostopskrift fra Fuldkornspartnerskabet er du sikret, at din frokost indeholder fornuftige mængder af fuldkorn. De officielle kostråd anbefaler, at vi alle spiser 75 g fuldkorn om dagen, men husk på, at lidt fuldkorn er bedre end ingen fuldkorn. Det er heldigvis nemt at få mere fuldkorn ind i sin daglige kost, og du kan jo starte med de fuldkornsprodukter, du allerede ved, at du godt kan lide. Mangler du inspiration er du med Fuldkornspartnerskabets lette og lækre frokostopskrifter godt på vej.
By Nikolaj Kiil December 15, 2020
Hvis du leder efter en restaurant på Lolland og gerne vil have en udsøgt gastronomisk oplevelse, bør du stærkt overveje Bandholm Hotels restaurant. Her kan du få gourmetmad sammensat af lokale, lollandske råvarer i allerbedste kvalitet. Restaurant på Lolland med lokale råvarer i topkvalitet Danske råvarer er generelt rigtig gode, men på sydhavsøerne er vejret ofte mildere, og jorden er federe end mange andre steder i landet. Den kombination gør, at den lollandske jord er en guldgrube af spændende og velsmagende råvarer. Det bliver udnyttet til fulde af Bandholm Hotel, der ligger på det nordlige Lolland og har en gourmetrestaurant med smuk udsigt til Smålandsfarvandet. Bandholm Hotel samarbejder med en masse lokale leverandører, der hver dag leverer friske og lækre lollandske råvarer til restauranten. Det gælder fx Frederiksdal Gods − kendt for deres kirsebærvin, Dalbakkegård – kendt for deres økologiske frilandsfjerkræ og Krenkerup Bryggeri – kendt for deres øl brygget på lokale råvarer. En gourmetmiddag du sent glemmer Hver fredag og lørdag serverer Bandholm Hotels restaurant en gourmetmiddag, der med garanti kan få dine smagsløg til at synge. Den er naturligvis sammensat af lokale råvarer efter sæson, og de velsmagende gourmetretter er kræset for ned til mindste detalje af chefkøkkens kyndige hænder. Foruden store gastronomiske oplevelser byder restauranten på en aften, hvor alle led og dele er gennemtænkte og velovervejede. Det gælder alt lige fra de smukke restaurantlokaler med rustikke stoftapeter, funklende lysekroner og knitrende pejse til det professionelle og venlige personale, der står klar til at gøre din aften til noget helt særligt. Hvis du ønsker at prøve Bandholm Hotels gourmetmenu , skal du huske at booke tid i forvejen. Ønsker du at forlænge oplevelsen hen over en weekend, kan du også booke deres gourmetophold , hvor dine smagsløg og andre sanser bliver forkælet i enten et eller to døgn.
By Nikolaj Kiil April 21, 2020
Det er en livsfilosofi at leve i et med naturen for Søren Pedersen, der ejer Norsminde Kro . Det betyder for ham, at hans restaurant kun serverer mad med sæsonens råvarer. ”Om sommeren går man i korte bukser og ærmer. Om vinteren går man i tykke trøjer. Sådan er det også med maden. Om sommeren er det lækkert med lette salater, og om vinteren vil vi gerne varme os med en simreret, siger Søren Pedersen og fortsætter: ”Det kan godt være, at man kan købe jordbær i december måned i supermarkederne. Men råvarerne smager nu altså bedst, når de er i sæson.” Derfor er det højt prioriteret på Norsminde Kro at følge sæsonens råvarer – også når det lunefulde danske vejr forlænger eller forkorter den periode, hvor en råvare er i sæson. Det giver vanskelige planlægningsproblemer for en topprofessionel restaurant, men det er alligevel et princip, Søren Pedersen ikke vil vige fra. ”Det er en kompliceret proces, men vi gør det alligevel” I 1998 åbnede Søren Pedersen sin første restaurant, der havde en håndskrevet menu, og ingredienserne blev fundet i haven. I dag leder han en stor kro med tre skiftende køkkenhold, en stor gruppe tjenere og administrative medarbejdere, der står for at renskrive og oversætte menuen til tre sprog. Alligevel har livsfilosofien om at leve i et med naturen fundet indpas i restaurantens rutiner. ”Det er et stort planlægningsarbejde at lave en menu efter sæsonens råvarer – specielt for vores gourmetrestaurant, der serverer en otte-retters menu,” siger Søren Pedersen. Foruden den omtalte Restaurant Prés har kroen også et Brasserie , der har en mere folkelig menu. Både for restauranten og brasseriet er det en stor proces, der skal sættes i bevægelse, når en råvare pludselig ikke længere er i sæson på grund af de lunefulde, danske årstidsskift. ”Vores tre køkkenhold skal have en ny opskrift, som alle skal følge. Tjenerne skal informeres, så de kan fortælle gæsterne, hvad retten består af. Og i receptionen skal de oversætte den nye menu til tre sprog, omregne priser og lægge menuen på både hjemmesiden og de sociale medier. Det er en kompliceret proces,” siger Søren Pedersen og fortsætter: ”Men vi gør det, hvis det er nødvendigt. For vores kunder skal gerne have den bedste kvalitet til den bedste pris – og det kan vi bedst sikre ved at følge vores princip med kun at bruge råvarer i sæson.”
By Nikolaj Kiil January 24, 2020
Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union. - Tjenerne har levet en lidt tilbagetrukket tilværelse, og det vil vi nu lave om på. Mange tror, at tjenergerningen udelukkende handler om at placere en tallerken med mad foran restaurantgæsterne, men faget rummer så meget mere. Når man tager på restaurant, forventer man at få en oplevelse, og det er i høj grad tjenerne, der er med til at levere den oplevelse. Derfor har vi valgt at etablere en international konkurrence, der vil bringe tjenerne frem i lyset og vise alle de særlige ting, som de mestrer, fortæller Uffe Nielsen, formand for Dansk Gastronomisk Union. Ti tjenertalenter fra ti forskellige lande er inviteret til at deltage i konkurrencen, der kommer til at foregå på messens sidste dag på scenen i Hal E. Deltagerne skal testes i kundskaber som råvareviden, sabelåbning og tranchering af fisk, ligesom deres vinkendskab testes gennem blindsmagning. Tjenerne skal naturligvis også vise, at de kan yde en unik service ved restaurantbordene for at imponere dommerpanelet og hive det første World Cup-trofæ med hjem. En fantastisk synergi World Cup for tjenere afholdes sideløbende med konkurrencerne Nordens Bedste Kok, Nordens Bedste Junior Kok og Nordens Bedste Tjener, der også finder sted på messens tredje dag i Hal E. Her står finalister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland klar til at brillere for at kunne kalde sig nordiske mestre. Danmarks bedste kok og tjener bliver også fundet på Foodexpo. Det sker allerede på åbningsdagen søndag, hvor ti kokkefinalister dyster om at kreere den bedste treretters menu, mens fem tjenertalenter konkurrerer om at levere den bedste service. Alt sammen i et forsøg på at modtage de prestigefyldte titler som Årets Kok og Årets Tjener. Med både danmarksmesterskab og nordisk mesterskab på Foodexpo var det for Dansk Gastronomisk Union oplagt også at placere World Cup for tjenere på messen. - Det var et helt naturligt valg. Der er i forvejen flere konkurrencer på messen, der skaber fokus på området, så World Cup skal naturligvis også finde sted her, siger Uffe Nielsen og fortsætter: - Det giver en fantastisk synergi, at konkurrencerne på denne måde er samlet ét sted. Det øger kendskabet, løfter branchen og giver grobund for innovation. Samtidig er det en stor fordel rent publikumsmæssigt, fordi branchen allerede er samlet på messen. Vi glæder os utrolig meget - og det samme kan publikum roligt gøre, lyder det fra formanden. Foodexpo finder sted 22.-24. marts i MCH Messecenter Herning, der bliver fyldt til randen med inspirerende udstillinger og nye trendområder, mens besøgende samtidig har et stort og spændende aktivitetsprogram i vente. Kontaktinformationer Carina Høgsted Kirkegaard Projektleder, MCH Telefon: 99 26 99 86 E-mail: cak@mch.dk
By Nikolaj Kiil September 2, 2019
Brødet er udviklet af Schulstads bager Henrik Hemmingsen i samarbejde med kokken David Jensin fra Bryghuset Møn. Sammen har de to inspireret hinanden og eksperimenteret med brødets og øllets råvarer, smage og dufte. ”Vi talte meget om, hvad brødet skulle smage af, og hvad det kunne indeholde, som havde relation til Bryghuset Møn,” siger David Jensin, der er medejer af Bryghuset Møn. Samtalerne om smag og indhold har resulteret i et mørkt rugbrød, der indeholder maltede rugkerner, kirsebær juice og lakrids. Alle ingredienser inspireret af råvarer, Bryghuset Møn selv bruger. ”Vi valgte at tage udgangspunkt i nogle af de råvarer, som David bruger i sine øl, i stedet for ’bare’ at hælde øl i brødet. David og jeg var fra starten enige om, at det ville give en mere unik og dyb smagsoplevelse, hvis vi anvendte udvalgte råvarer fra bryghuset,” siger Henrik Hemmingsen og fremhæver de maltede rugkerner, som Schulstad får fra samme leverandør som Bryghuset Møn og en række andre bryghuse i Europa. Fire måneders udvikling Fra første møde til det endelige brød gik der omkring fire måneder, hvor David Jensin løbende var forbi Henrik Hemmingsen hos Schulstad for at smage på fremskridtet. Ifølge David Jensin, der foruden at brygge øl også er uddannet kok, er brødet det bedste rugbrød, han nogensinde har smagt. Det er det blandt andet på grund af den komplekse smag, som Henrik Hemmingsen har skabt i brødet. ”Det er et flot og meget mørkt rugbrød. Det har syre fra surdejen, sødme fra kirsebærrene, let ristet bitterhed fra de maltede kerner, og så har det en varme fra lakridsen. Men det er ikke et brød, der smager af hverken kirsebær eller lakrids. Det er en samlet smagsoplevelse,” siger Henrik Hemmingsen. Løfter brødkulturen Brødet er Schulstads anden udgave af Det Gode Signaturbrød, der er lavet med en samarbejdspartner. Det første blev udviklet sammen med Restaurant Gilleleje Havn i fjor. Premiumbrødene er et led i Schulstads vision om at forny og forbedre danskernes brødkultur. Det gør de ved at samarbejde med danske pionerer og ildsjæle som David Jensin fra Bryghuset Møn. ”Det har været meget lærerigt og spændende at være med til at udvikle et så smagfuldt brød, som kommer i butikkerne i hele Danmark,” siger David Jensin. For Henrik Hemmingsen, der har været bager hos Schulstad i 19 år, har samarbejdet også været meget givende. ”Med min viden om brød og bagning og Davids viden om øllets smage og råvarer har vi kunnet inspirere hinanden til at komme frem til opskriften på et unikt rugbrød,” siger Henrik Hemmingsen. Schulstads Det Gode Signaturbrød sammen med Bryghuset Møn udrulles i de danske butikker i uge 36. Pressekontakt Bea Maria Holland, Harbinger Public Relations, E: bea.holland@harbinger.dk , T: 21708190. Om Schulstad Kvalitetsbrød har altid været kernen af Schulstads forretning, og passionen for brød er gået i arv, siden det første rugbrød blev bagt af Viggo Schulstad tilbage i 1880. Schulstad er Danmarks største brødleverandør og en del af Lantmännen Unibake. Schulstad har fire bagerier i Danmark og er kendt for mærker som Skovmand, Det Gode og Levebrød.
By Mangler forfatter February 26, 2019
Cateringlandsholdet og BENT BRANDT har et fælles mål om at fremme dansk gastronomi, og derfor fungerer BENT BRANDT ikke bare som Cateringlandsholdets sponsor, men også som en sparringspartner
By Mangler forfatter February 26, 2019
Daniel Guldmann Damgaards hverdag er anderledes end de fleste andres. Han arbejder nemlig som kok på en rig i Nordsøen, og i fritiden træner han på Det Danske Kokkelandshold
By Mangler forfatter February 26, 2019
I maj mødte Det Danske Cateringlandshold de forsvarende svenske verdensmestre i en landskamp, der endte i danskernes favør
By Mangler forfatter February 26, 2019
Kasper Correll Larsen har altid vidst, at han ville være kok, og i dag er han holdkaptajn for Kokkelandsholdets juniorer
More Posts