Få Fantastisk Frisk Fisk fra Thorupstrand
Som en del af AB Caterings og BC Caterings Fantastisk Frisk-koncept kan du nu få Fantastisk Frisk Fisk fra Thorupstrand på tallerknerne i din restaurant.
Cirka 200 dage om året drager fiskerne i Thorupstrand ud på de lyseblå og røde fiskekuttere for at få friske fisk i nettet. Fiskens vej fra havet til bordet er afgørende for smagen, og derfor har fiskerne fokus på bæredygtighed og kvalitet, når de arbejder ude på bølgerne.
Kun med kvoter
Thorupstrand er den sidste store kystlandingsplads i Danmark. Det skyldes, at fiskerne er gået sammen om at købe kvoter i et fælles fiskerlaug, og disse kvoter er forudsætningen for at kunne fiske i dag. ”Hvis ikke vi var begyndt at købe kvoter i 2007, havde der ikke været fiskeri på Thorupstrand,” forklarer Thomas Højrup, som er formand for Thorupstrand Fiskerlaug.
Bæredygtigt fiskeri
Da det er bundfiskeri, der foretages ved Thorupstrand, er der især fokus på at værne om havbunden. ”Jo mere skånsomt vi behandler havbunden, jo mere beskytter vi grundlaget og kvaliteten af vores fangst. Dét, at vi behandler fisken bæredygtigt fra fangst til afsætning, gør, at man i høj grad også kan smage det på fisken, når den kommer ud på tallerkenerne i køkkenerne,” fortæller Thomas Højrup. Han er desuden glad for, at fisk fra Thorupstrand nu forhandles gennem AB Catering og BC Catering: ”Det er vores måde at sige, at vi gerne vil levere og udbrede brugen af friskfanget kvalitetsfisk ude i de danske køkkener.”
Du kender dem fra TV
Det er muligvis ikke første gang, du hører om kystfiskeriet ved Thorupstrand. Gennem tre sæsoner har TV2 nemlig vist programmet Gutterne på Kutterne, som giver et indblik i hverdagen for fem unge fiskere ved Thorupstrand. Programmet har haft mange fordele for fiskerlauget: ”Om sommeren har der været sort af mennesker, som gerne vil op og smage på den gode fisk, de kender, og måske få et billede sammen med en af fiskerne,” afslutter Thomas Højrup med et smil.
Du kan se mere på www.abcatering.dk
eller på www.bccatering.dk





